Nyheter

Helgen 30.8-1.9

Første høstmåned av 2019 ble denne helgen sparket i gang etter en super sommer på stevnefronten. Men det betyr ikke at det blir mindre stevner av den grunn, utesesongen er fortsatt her og stevnene står fremdeles i kø for klubbens flinke ryttere. Denne helgen var det distriktsstevner som sto på programmet, både i sprang og dressur. Her er en kort resultatoversikt:

Distriktsstevne i sprang arrangert av Grenland Ryttersportsklubb:
Lørdag 31/8:

– Hest LB (1.10 m): Finale Equina-cup, Grenland Cup: Elin Martine Mehren og Si Jolie 10, 0 feil i begge faser og 4. plass

Søndag 1/9:
– Ponni kat II 80 cm Cheval Liberté cup: Julie Irene Svang Kleven og Boogie Burgarti, 0 feil, 72 i stil og delt 2. plass

Distriktsstevne i sprang arrangert av Hurum Rideklubb:
Lørdag 31/8:

– 50 cm: Margrethe Rolseth Berner og Lanners Lady Linella, 0 feil, 66,5 i stil og 2. plass
– 60 cm med 3. avdeling Hurum cup: Nanna Joakime Berner Clausen og Candy Apple, 0 feil, 69,5 i stil og 4. plass
– LD hest (80 cm) med 3. avdeling Hurum cup: Julie Skuterud Jensen og Sheroc Højgård, 0 feil, 70 i til og 4. plass
– LD+10 hest (90 cm): Julie Skuterud Jensen og Sheroc Højgård, 0 feil i begge faser og 1. plass

Distriktsstevne i dressur arrangert av Hurum rideklubb:
– LC:3 med innlagt 3. avdeling Hurum cup: Julie Skuterud Jensen og Sheroc Højgård, 65,600% og 3. plass

Gratulerer så mye!

16.-18. august

Helgen 16.-18. august var det litt roligere på stevnefronten, med tanke på at det ikke gikk noen mesterskap. Det ble likevel plukket premier for Sylling Rideklubb. Her er en resultatoversikt:

Elitestevne i dressur arrangert av Borge rideklubb:
Lørdag 17/8:

– MB:3 hest: Josefine Amanda Hilling og Black Diamond, 67,500% og 1. plass

Drammen Open, distriktsstevne i sprang arrangert av Drammen og Omegn Rideklubb:
Fredag 16/8:

– Hest LC (1m): Marianne Sundal og Esprit (II), 0 feil, 75 i stil og 1. plass
– Hest LB (1.10m): Fanny Carine Bærø og Esroos, 0 feil i begge faser og 3. plass

Distriktsstevne i dressur arrangert av Grenland Ryttersportsklubb:
Lørdag 17/8:

– LB:4 hest: Carine Bødtker Brecke og TC Hermine, 76,097% og 4. plass

Gratulerer så mye til dere alle!

Neste helg er det klart for NM i dressur på Linnesvollen. Vi ønsker Josefine Amanda Hilling masse lykke til som eneste representant for Sylling rideklubb.

Landsmesterskap sprang 2019

Sommeren er årstiden for de store stevnene og de store mesterskapene, og denne helgen var det klart for Landsmesterskap i sprang arrangert av Drammen og Omegn Rideklubb. Landsmesterskapet går i klasse LB og LA for ponni, samt LB, LA og MB for hest. På plass i mesterskapsklassene hadde Sylling rideklubb to ponniryttere som begge konkurrerte i klasse LB kat I (90 cm). Og spenning ble det til siste slutt!

Fredag 9/8 fikk Susannah Vestgård og Nebo Precious Madam Mari en feilfri runde med 72,5 i stil og delt 4. plass i mesterskapets første avdeling. Dessverre fikk ekvipasjen med seg feilpoeng i den neste avdelingen og havnet derfor utenfor medaljekampen i søndagens finale, men en finaleplass sikret de seg likevel, noe som ikke er dårlig da det kun er de 20 beste etter de to første avdelingene som får delta i finalen.

Julie Skuterud Jensen fikk også en feilfri runde i første avdeling, men nådde ikke helt opp på resultatlistene på dag 1. Dag to fikk ekvipasjen enda en feilfri runde, nå med 73,5 i stil og en 6. plass. Med en feilfri runde også i finalen på søndagen sikret Julie og Sheroc seg en plass i omhoppingen. Her dro de dessverre med seg fire feil og endte med det på en 6. plass totalt.

Fanny Carine Bærø var også på plass denne helgen. Med kat I ponnien Orchid’s Jasper tok hun en 1. plass i åpen klasse MB kat I (1,10 m) på torsdag og en ny seier i søndagens KOHS-cup etter to feilfrie runder.

Gratulerer så mye til dere alle!

Fanny Carine Bærø og Orchid’s Jasper, førsteplass KOHS-cup

NM sprang 2019

Første helg i august var det igjen duket for norgesmesterskap i sprang, arrangert av Drammen og Omegn rideklubb. På plass var klubbens Fanny Carine Bærø og Master Bob. Ekvipasjen konkurrerte om NM-tittelen for ponni kat II. Allerede på torsdag, stevnets første offisielle dag, klatret Fanny og Master Bob opp på pallen etter en feilfri runde, hele 82 stilpoeng og en super 2. plass. Første avdeling gikk i klasse MB+5. På fredag fortsatte ekvipasjen suksessen med enda en nullrunde og en delt førsteplass i klassen. Dette gjorde at Fanny sto som eneste med to feilfrie runder og dermed som leder av norgesmesterskapet!

Men det var ikke bare Master Bob som Fanny hadde med ned til Drammen denne helgen. Kategori I ponnien Orchid’s Jasper var med i klassen Speed Championship MB og ekvipasjen fikk null feil i første avdeling, fire feil i andre avdeling og en feilfri finale som holdt til en andreplass sammenlagt!
Søndag var det klart for den store finalen. Dette ble en finale slik finaler skal være, med spenning til siste slutt. Etter omhopping endte Fanny og Master Bob med 12 feil totalt og en skinnende bronsemedalje rundt halsen!
Gratulerer så mye!

Men det var ikke bare i Drammen det ble konkurrert denne helgen. I Tønsberg var Josefine Amanda Hilling og Black Diamond på plass under landsstevne i dressur. På lørdag red de inn til 67,500% og en fin 3. plass i klassen MB:3. Gratulerer så mye!

Tonje Fjeldberg og Like No Other tok veien til Grenland Ryttersportsklubb og deres distriktsstevne i sprang. Her fikk ekvipasjen en super 1. plass i hest LD+10 (90 cm) med 75 i stil. Gratulerer!

Fanny Carine Bærø og Master Bob, 2. plass førsteavdeling NM

Fanny Carine Bærø og Master Bob, 1. plass andreavdeling NM

Medaljevinnerne NM ponni kat II

NM fjordhest og Norgesserie sprang

Helgen 19.-21. juli var det klart for både finale i Norgesserien i sprang og NM fjordhest.

Sylling rideklubbs fjerdedivisjonslag i Norgesserien møtte svært sterk konkurranse i Arendal. Etter tre feilfrie runder i første avdeling endte laget på en foreløpig 9. plass. I andre avdeling ble det noen feilpoeng ekstra, noe som gjorde at laget totalt endte på en 11.plass. Dette er imidlertid fortsatt bra, med tanke på at det er de beste lagene i klasse LC 80 cm hest i landet som konkurrerer i denne klassen! Laget besto av Susannah Vestgård og Nebo Precious Madam Mari, Nadine Tande Solberg og SR Irish Aftershock og Julie Skuterud Jensen og Sheroc Højgård. Susannah og Nebo Precious Madam Mari tok også en 5. plass i den individuelle klassen i 80 cm på søndag etter to feilfrie faser.
Gratulerer!

På plass under NM fjordhest på Linnesvollen var Michelle Cathrin Svae og Major (II). Ekvipasjen konkurrerte i kjøring og tok en super 2. plass på onsdagen i klassen dressurkjøring utdanning med 68,571%!
Gratulerer så mye!

Dressurfestival

Helgen 12.-14. juli gikk det store elitestevnet kalt Hønefoss Dressurfestival av stabelen på Hønefoss.

Her var flere Syllingryttere på plass, men det var denne helgen bare Josefine Amanda Hilling og Black Diamond som tok med seg en sløyfe hjem da de endte med en fin 65,368% og 4. plass i klasse MB på fredag.

Gratulerer så mye!

Nordisk mesterskap kjøring 2019

Helgen 5.-7. juli gikk Nordisk mesterskap i kjøring av stabelen på Bjerke travbane. På plass var klubbens egne Sunniva Maria Hilling og Kamiro, en hest Sunniva lånte for anledningen da hennes Linwen ble skadet. Sunniva og Kamiro startet sitt aller første stevne for fire uker siden, noe som også var det første stevnet Kamiro gikk. Det lot seg imidlertid ikke merke på resultatlisten da de allerede første dagen kjørte inn til en tredjeplass i dressur. Dag nummer to ble det også en tredjeplass i maraton før de avsluttet søndagen med seier i presisjonskjøring. Totalt holdt dette til en sølvmedalje i Nordic Baltic Championship Young Driver 2019! Laget til Sunniva og Kamiro fikk også en 2. plass sammenlagt.

På plass for å heie frem ekvipasjen var en fin gjeng fra Sylling rideklubb, se bilder nederst i innlegget.
Gratulerer så mye til Sunniva Maria Hilling og resten av teamet rundt!

Det var ikke bare i kjøring det var stor aktivitet denne helgen. Fanny Carine Bærø, som nettopp har kommet tilbake fra Danmark etter å ha sikret det norske ponni kat II laget sølv i lagkonkurransen i Nordisk mesterskap for ponni/children, var på plass på landstevne i sprang kalt Hønespranget arrangert av Hønefoss og Ringerike Rideklubb. Med seg hadde hun to kat I ponnier, som på lørdag tok både første og andreplass i LA (1m). Feilfri med 74,5 i stil vant Fanny klassen med ponnien Pochvalnaja-Drum van het Juxschot, mens hun kun med et stilpoeng mindre tok andreplassen med Orchid’s Jasper.
På søndag tok også Fanny seieren i MB ponni kat I (1,10) etter en feilfri runde med Jasper.
Gratulerer så mye!

Det ble også hoppet på sommerstevne i sprang arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb, på plass var Linda Marie Fjeldberg og Camilla Nikoline Finsrud fra Sylling Rideklubb.
På torsdag fikk Linda Marie Fjeldberg og Carina W en 20. plass av 87 startende i LC hest (1m).
Camilla Nikoline Finsrud og Esroos red også to feilfrie faser i LB hest (1.10 m) og endte på en 18. plass av 69 startende.
Fredag ble det en 3. plass på Camilla og Esroos i LB+5 (1.15 m) etter enda en dobbel null runde.
Gratulerer!

Lier Horse Show og Nordisk Mesterskap sprang

Siste helg i juni var det tradisjonen tro klart for Lier Horse Show, et distriktsstevne som går på de store banene med internasjonal standard i Drammen. Stevnet er som vanlig veldig populært og i år var det totalt 140 startende i dressur og nesten 800 startende i sprang, fordelt på fire dager.
Det var flere syllingryttere på plass denne helgen. Først ut til å klatre opp på seierspallen var Martine Linnea Steen Enger og Meltvedt Sway som red inn til en seier i Bonnys Ponnyparty LC:3 med 67,600%.
Dagen etter red Carine Bødtker Brecke og TC Hermine Anders Hafskjolds Krydderklasse for hest (LB:3) der de endte med 67,727% og en 4. plass

På sprangbanen red Kristina Johansen og Charlie Sweets en rask runde i 1,20 m Stall Gullik Speed Trophy på søndagen og fikk en 9. plass med fire feil.

Nordisk mesterskap i sprang for ponni og junior ble i helgen arrangert i Danmark. På plass var klubbens Fanny Carine Bærø og Master Bob. Ekvipasjen konkurrerte i ponni kategori II klassene og endte med en flott 8. plass sammenlagt.
Fanny og Master Bob sikret også laget sølv i lagkonkurransen etter en feilfri siste omgang!
Les mer om lagkonkurransen her: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=60338

Gratulerer så mye til dere alle!

Sylling Rideklubb stilte denne helgen også mannsterke opp på Jordbærfestivalen i Sylling. Flere år på rad har klubben hatt ansvar for ponniridningen, Takk til alle som var med på dugnad!

Sylling rideklubbs første kjørestevne

Helgen 21.-23. juni var en aktiv helg på stevnefronten. Det ble konkurrert i fire forskjellige grener, på enda flere forskjellige stevner. Her er en kort resultatoversikt:

Landsstevne i dressur arrangert av Sigdal og Rosthaug Hestesportlag:
Lørdag 22/6:
– MB hest: Josefine Amanda Hilling og Black Diamond, 67,708% og 1. plass

Søndag 23/6:
– MB hest: Josefine Amanda Hilling og Black Diamond, 67,059% og 1. plass

Distriktsstevne i feltritt arrangert av Ellingsrud Rytterklubb:
Søndag 23/6:

– Ponni debutant 80 cm: Josefine Carlotta Aanesen og River Melody, 2. plass

Distriktsstevne i dressur arrangert av Holmestrand og Omegn Rideklubb:
– LB hest: Carina Bødtker Brecke og TC Hermine, 67,727% og 3. plass

Distriktsstevne i sprang arrangert av Larvik og Sandefjord Rytterklubb:
– Hest LC (1m): Charlotte Braaten Lundemo og Forever Young, 0 feil i begge faser og 2. plass

Sylling rideklubb arrangerte sitt aller første kjørestevne noensinne denne helgen. Det var et distriktsstevne som gikk av stabelen på Jarlsberg travbane. På klubbens første stevne passet det bra at det var klubbens egen Sunniva Maria Hilling og Storhaug Betinas Surprise som stakk av med tittelen kretsmester i kjøring etter en 2. plass i dressur, 2. plass i presisjon, 2. plass i maraton, 2. plass sammenlagt og var på vinnerlaget i Leietau.no sin lagkonkurranse! Sunniva er også kvalifisert og klar for nordisk mesterskap i kjøring som arrangeres på Bjerke travbane om to uker.

Gratulerer så mye til dere alle!

15.-16. juni

Helgen 15.-16. juni var det igjen klart for stevner landet over. Det ble arrangert stevner på alle nivåer, både i sprang og dressur. Her er en resultatoversikt:

Landsstevne i sprang arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb:
Fredag 14/6:

– LA ponni kat I: Fanny Carine Bærø og Orchid’s Jasper, 0 feil i begge faser og 1. plass
– MB ponni kat I: Fanny Carine Bærø og Orchid’s Jasper, 0 feil og 2. plass

Lørdag 15/6:
– LA ponni kat II: Julie Irene Svang Kleven og Boogie Burgarti, 0 feil, 74 i stil og delt 2.plass
– MA kat II: Fanny Carine Bærø og Master Bob, 0 feil og 1. plass

Søndag 16/6:
– LA ponni kat I og II: Fanny Carine Bærø og Orchid’s Jasper, 0 feil i begge faser og 1. plass.
Fanny Carine Bærø og Pochvalnaja-Drum van het Juxschot, 0 feil i begge faser og 4. plass

Distriktsstevne i sprang arrangert av Bærum Rideklubb:
Lørdag 15/6:

– Hest LB (1.10 m): Elin Martine Mehren og Si Jolie 10, 0 feil i begge faser og 6. plass
– Hest LA (1.20 m): Elin Martine Mehren og Si Jolie 10, 0 feil og 10. plass

Distriktsstevne i sprang arrangert av Hurum Rideklubb:
Lørdag 15/6:

– 50 cm: Margrethe Rolseth Berner og Lanners Lady Linella, Clear round.
– 70 cm: Nanna Joakime Berner Clausen og Candy Apple, clear round
– LD (80 cm) hest: Julie Skuterud Jensen og Sheroc Højgård, 0 feil, 75 i stil og 3. plass
Malene Aurora Svae og Skoglys DeNero, 0 feil, 74 i stil og 4. plass
Susannah Vestgård og Nebo Precious Madam Mari, 0 feil, 73 i stil og 5. plass
– LD+10 (90cm): Julie Skuterud Jensen og Sheroc Højgård, 0 feil i begge faser og 1.plass

Gratulerer til dere alle!