Hopp til innholdet

Kjørestevne 6.-7. oktober

Første helgen i oktober var det klart for årets siste DMP stevne i kjøring, denne gang på Momarken Travbane. En travbane er et supert sted å ha stevne på! God plass til parkering, faste staller og generelt orden på det meste.

Sunniva Hilling deltok med Moslåttas Lady Linwen, og målet var godkjent DMP stevne i Middels B.
Denne gang var dressur og presisjon på lørdag, og den fartsfylte maratondelen på søndag.

Sunniva fikk litt dårlig tid til oppvarming før dressuren, og Linwen ble godt “fyrt opp” av traverne som sto og gira seg opp i sine paddocker der oppvarmingen foregikk. Ingen god start! Gjennomgående kommentar var “spent, spent, spent”. Og jaggumeg underkjent resultat….
Det er like mye krav til avspent og lydig hest i dressurkjøring som ridning, men i kjøringa har man enda færre hjelpere å bruke for å korrigere hesten. Og da i tillegg ei vogn som skal draes igang, og som dytter på når man stopper. Kusken må være flink til å bruke bremsene på vogna korrekt også. Og det kan ta litt tid å lære seg.

Det var en spennende presisjonsbane, med mange tekniske detaljer og ikke like mye rom for fart. Linwen er normalt veldig flink i presisjon, men dro med seg de spente holdningene fra dressuren! Så Sunniva hadde mer enn nok med å holde igjen denne gang. 3 baller ned denne gang.

Søndag var det klart for maraton! Dagen starter med en veterinærbesiktigelse. Tilstede er overdommer og stevneveterinær. Hesten sjekkes i skritt og trav, og får klarsignal hvis startdyktig. Det skjer rett som det er at en hest ikke får lov til å starte. Enten fordi den viser tegn til halthet, eller veterinæren av andre årsaker mener den ikke skal starte. Kanskje det burde være veterinærkontroller i større grad på andre typer stevne også?
Linwen ble iallfall starterklært, hun danset rundt og viste helt tydelig at hun var mer enn klar nok til en runde i maratonbanen!
Linwen har ikke hatt så mye kondisjonstrening de siste par mndr, så planen var å ikke tenke så mye på tiden, men se an hestens form. Banen var på totalt nesten 1.2 mil, og tempoet satt til 12 km i timen. Det er et ganske godt trav for en ponni det, for å holde den tiden! I tillegg var det da 5 maratonhindre som skal forseres korrekt på raskest mulig tid. Lett å pådra seg endel melkesyre da! Pappa Skjalg var med som groom denne gangen også, og har da ansvar for å følge med på tidsbruken, og hjelpe til med vektfordeling bak på vogna så man ikke velter i svingene!
Når man kommer til mål står det enda en veterinær klar for å sjekke om man har presset hesten for hardt, eller om den kanskje har merker etter hard piskebruk eller tøylebruk.
Well, null problem å holde idealtiden! Raskest i 4 av 5 hinder! Og seier i klassen !
Det var god avslutning stevnesesongen det! Og god revansj etter en dårlig lørdag.

Det ble første uplasserte sammenlagt i klassen. Og det skal man være godt fornøyd med når det faktisk er aller første sesong i kjøresporten, og man allerede er oppe på middels B nivå.

Nå er det dressur og sprang som gjelder for Linwen gjennom vinteren, med litt kondisjonstrening foran vogna i tillegg. Og lader opp til en ny sesong med store mesterskapsplaner.